Waarom kiezen voor een graanvrije hondenvoeding?

Geplaatst door Stan Legebeke op

Graanvrij hondenvoer wordt steeds populairder onder de hondenbaasjes. Wat zijn eigenlijk precies de voordelen van graanvrije hondenvoeding? Zitten er dan ook nadelen aan graanvrije hondenvoeding? In dit artikel krijgt u antwoord op de bovenstaande vragen.

Graanvrije hondenbrokken

Wat is graanvrij hondenvoer?

Sommige voedingsstoffen worden niet goed opgenomen of slecht verteerd door het lichaam van een hond. De reden hiervoor is dat het verteringsstelsel van een hond is afgestemd op het verwerken van voedingsstoffen die van nature tot zijn of haar dieet behoren. U raadt het al, granen vallen niet onder het natuurlijke dieet van een hond. Granen bevatten zetmeel, Zetmeel is een stof die door het lichaam van een hond wordt door het lichaam omgezet in suikers. Ondanks dat sommige honden weinig last van spijsverteringsproblemen hebben bij de standaard hondenvoeding, zijn er ook een groot aantal honden die wel spijsverteringsproblemen kunnen krijgen. Deze honden kunnen last krijgen van diarree, een doffe vacht of haaruitval. Het langdurig voeren van hondenvoer met granen kan leiden tot een glutenallergie. Een glutenallergie kan darmproblemen en braken veroorzaken, hierdoor kan de dunne darm geïrriteerd kan raken. De dunne darm is in dit geval minder goed in staat om belangrijke voedingsstoffen uit de voeding op te nemen. Als uw hond hier last van heeft loopt uw trouwe viervoeter zijn of haar essentiële voedingsstoffen mis, dit heeft een verminderde weerstand als gevolg. Kort samengevat; een graanvrije hondenvoeding bevat geen granen en wordt door honden met een voedselintolerantie goed geaccepteerd. 

De voordelen van graanvrij hondenvoer?

Granen hebben geen toegevoegde waarde voor de gezondheid van uw trouwe viervoeter. Zoals eerder beschreven kunnen granen wel voor spijsverteringsproblemen zorgen. Een natuurlijke voeding voor de hond bevat voor het grootste gedeelte vlees of vis en voor de overige 30 à 40 procent toegevoegde ingrediënten zoals fruit en groenten. Deze evenwichtige samenstelling zorgt voor een voedzaam en gezond dieet. Zeker voor honden met een glutenallergie kan graanvrij hondenvoer dé oplossing zijn.

Hier een opsomming van de voordelen die graanvrij hondenvoer met zich meebrengt;

  • Betere adem
  • Honden blijven langer vol
  • Het kan allergieën terugdringen
  • Meer energie
  • Minder en kleinere ontlasting
  • Gezonde huid
  • Mooie, glanzende vacht
  • Minder haaruitval
  • En niet geheel onbelangrijk: Minder winden!

Ja, dat laatste punt wilde ik er wel even bij noemen! 

Beste graanvrije hondenvoeding?

Smolke Adult Graanvrij is qua prijs-kwaliteitverhouding een goede graanvrije hondenvoeding voor volwassen honden en oudere honden vanaf 7 jaar oud. Smolke heeft ook graanvrije hondenvoeding voor uw puppy, de voeding heet dan Smolke Puppy Graanvrij. Wilt u uw hond kennis laten maken met één van deze graanvrije voedingen? Wij raden u aan om zeker de bovenstaande voedingen eens te bekijken. Ook andere fabrikanten komen met steeds meer graanvrije varianten. Bent u geïnteresseerd in graanvrije hondenvoeding? Neem dan zeker een kijkje op onze site voor verschillende soorten graanvrij voer. 

Smolke Adult Graanvrij 12Kg Hondenvoer

 

 


Deel dit berichtNieuwer bericht →