Help, mijn puppy wil niet wandelen!

Geplaatst door Stan Legebeke op

Het is een bekend probleem onder hondenbezitters: uw nieuwe puppy weigert om mee te gaan wandelen. Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als u graag wilt dat uw puppy voldoende beweging krijgt en de buitenwereld kan verkennen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u uw puppy kunt helpen om vertrouwd te raken met het wandelen en het buitenleven.

Puppy wilt niet wandelen

 

Hoe leer ik wandelen aan mijn puppy

Tip 1: Begin klein
Als uw puppy niet gewend is om buiten te zijn, kan het zijn dat hij of zij overweldigd raakt door alle nieuwe geuren en geluiden. Begin daarom klein door uw puppy eerst in de achtertuin te laten lopen. Laat hem of haar daar wennen aan de nieuwe omgeving en zorg dat u beloningen geeft wanneer uw puppy zich gedraagt. Als uw puppy zich op zijn of haar gemak voelt in de achtertuin, kunt u proberen om een korte wandeling te maken in de buurt.

Tip 2: Maak wandelenleuk
Puppy's zijn speels van nature en houden van nieuwe dingen ontdekken. Maak wandelen daarom leuk door speeltjes mee te nemen, zoals een bal of een frisbee. Ook kunt u beloningen meenemen, zoals een paar lekkere hondensnoepjes, om uw puppy te stimuleren om mee te lopen.

Tip 3: Gebruik een harnas of tuigje
Een veel voorkomende reden waarom puppy's niet willen wandelen, is omdat ze zich ongemakkelijk voelen aan de halsband en riem. Probeer daarom een harnas of tuigje te gebruiken in plaats van een halsband. Dit kan comfortabeler zijn voor uw puppy en hem of haar helpen zich meer op zijn of haar gemak te voelen tijdens het wandelen.

Tip 4: Geef uw puppy de tijd
Het kan even duren voordat uw puppy gewend is aan het wandelen. Geef uw puppy daarom de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving en de nieuwe routine. Forceer uw puppy niet om te lopen als hij of zij dit niet wil, maar blijf wel stimuleren en belonen wanneer hij of zij wel meeloopt.

Puppy weigert te wandelen

Conclusie

Als uw puppy niet wil wandelen, is het belangrijk om geduldig te zijn en kleine stappen te nemen. Door uw puppy te belonen, het wandelen leuk te maken en hem of haar de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe omgeving, zal uw puppy uiteindelijk graag met u mee willen lopen. Vergeet niet dat het belangrijkste is dat uw puppy zich comfortabel en veilig voelt tijdens het wandelen.


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →