De ultieme gids over Geperste Hondenbrokken

Geplaatst door Stan Legebeke op

Geperste Hondenbrokken: de ultieme gids van 2023!

Als hondeneigenaar wil je het beste voor je viervoeter, en dus ook de keuze van het juiste voer. Geperste hondenbrokken zijn een populaire optie geworden en het is belangrijk om te begrijpen wat geperste hondenbrokken precies zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan de gezondheid van je hond.

Wat zijn geperste hondenbrokken?

Geperste hondenbrokken zijn precies wat de naam suggereert: hondenvoer dat onder druk is geproduceerd en verkocht in blokvorm of pellets. Dit type voer is niet hetzelfde als gedroogd of gekookt voer omdat het onder druk wordt geproduceerd, waardoor het zijn vorm en textuur behoudt.

Waarom zijn geperste brokken zo populair?

Geperste hondenbrokken zijn populair om verschillende redenen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk op te slaan omdat ze minder ruimte in beslag nemen dan andere vormen van hondenvoer. Bovendien blijven ze langer vers dan gedroogd voer, waardoor je minder vaak hoeft te hervullen. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te doseren, waardoor je zeker weet dat je hond de juiste hoeveelheid voedsel krijgt.

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van de hond?

Geperste hondenbrokken kunnen bijdragen aan de gezondheid van je hond door hen te voorzien van een complete en evenwichtige maaltijd. Veel merken bevatten alle essentiële vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling. Bovendien kun je door te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige formule ervoor zorgen dat je hond geen schadelijke stoffen binnenkrijgt.

Wat zijn de nadelen?

Hoewel geperste hondenbrokken veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen. Sommige honden vinden het niet lekker of vinden het niet aantrekkelijk om te eten. Bovendien kunnen sommige honden last krijgen van verstopping of diarree als ze plotseling overstappen op geperste hondenbrokken. Het is daarom belangrijk om deze overgang geleidelijk te laten verlopen en te overleggen met je dierenarts als je twijfels hebt.

De beste geperste hondenbrokken van 2023

Er zijn tegenwoordig veel merken die geperste hondenbrokken maken. Hier een lijst met de 15 beste geperste hondenbrokken van 2023. De lijst begint bij de goedkopere varianten en zal eindigen met de duurdere varianten.

1: De Budget Geperste brok 20kg

Budget Geperste hondenbrokken 20kg

Met dit voer van Budget eten honden langzamer en kauwen ze meer, wat het voer zeer geschikt maakt voor gulzige honden. Het voer bestaat uit een geperste wafel vleesbrokken.

Verkrijgbaar vanaf 2 euro per kilogram.

Bekijk hier de Budget Brokken!

2: Huismerk Adult Geperst 20kg

Huismerk Adult Geperst 20kg

De geperste hondenbrok is volledig en uitgebalanceerd voor alle rassen. Er zijn geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en antioxidanten toegevoegd.

3: Cavom Compleet 20kg

Cavom Compleet 20kg best hondenbrokken

Cavom is een volledige voeding voor volwassen honden op basis van rundvlees. De brok is geperst en de granen die gebruikt worden zijn ontsloten hierdoor is Cavom zeer licht verteerbaar. Cavom wordt vaak gevoerd aan actieve, grotere honden. Het hondenvoer wordt in de sport vaak aangewezen als het beste voer.

De brokken van Cavom zijn erg goed en hebben geweldige recensies. Cavom maakt meerdere soorten geperste hondenbrokken, als dit product niet voldoet aan je eisen kun je met een ander product van Cavom zeker uit de voeten.

 • Zeer licht verteerbaar
 • Een natuurproduct
 • Volledig in balans
 • Voor actieve honden geschikt

Verkrijgbaar vanaf 2,65 euro per kilogram.
Bekijk hier de Cavom Compleet 20kg Hondenbrokken!

4: Biofood Vleesbrok Geperste Hondenbrokken Adult 13,5kg

 Biofood Geperste hondenbrokkenBiofood geperst is een volledige, natuurlijke en zeer smaakvolle geperste hondenvoeding die geschikt is voor alle hondenrassen. De Biofood geperste brok bevat hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. 

Het voer bestaat voor 56% uit rund, kip, wild zwijn, vis en rijst. Met zalmolie en natuurkruiden en rijk aan Omega 3 & 6 vetzuren. Ook ideaal voor kieskeurige en moeilijke eters.

 • Volledige natuurlijke, geperste hondenvoeding
 • Bevat de essentiële benodigdheden
 • Hoge acceptatie en verteerbaarheid
 • Lage maagbelasting en lage verhitting van de brok
 • Voor volwassen honden
 • Geschikt voor alle hondenrassen

Verkrijgbaar vanaf 3,50 euro per kilogram.
Bekijk hier de Biofood Geperste Hondenbrokken!

 5: Prins Procare Standard Fit & Prins Procare Super Active

Prins ProCare Standard Fit 20kg

Prins ProCare Super Active 20kg

ProCare Standard Fit is een volledige geperste voeding voor volwassen honden tot circa 8 jaar met een gemiddeld energieverbruik. Dankzij een aangepast energiegehalte helpt deze voeding jouw hond in optimale conditie te blijven. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten dragen bij aan een gezonde huid en glanzende vacht, een optimale vertering en een evenwichtige darmflora.

 • Voedingsvezels als inuline en chicorei zorgen voor een evenwichtige darmflora
 • Zalmolie is rijk aan omega 3-vetzuren en ondersteunt een gezonde en glanzende vacht
 • Kip en kalkoen zijn rijk aan eiwitten. Eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van de spiermassa van je hond. Ze zorgen voor een goede conditie van de spieren.

De Prins ProCare Standard Fit is verkrijgbaar vanaf 3,70 euro per kilogram.

Bekijk hier de Prins ProCare Standard Fit Hondenbrokken!

ProCare Super Active is een geperste voeding voor opgroeiende en actieve volwassen honden. Deze volledige maaltijd houdt je hond in goede conditie en zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht. Essentiële vetzuren leveren voldoende energie voor actieve en/of drachtige en zogende honden. Zo blijft je hond actief en speels!

 • Energierijke voeding
 • Zalmolie is rijk aan omega 3-vetzuren en ondersteunt een gezonde en glanzende vacht
 • Kip en kalkoen zijn rijk aan eiwitten, die bijdragen aan de groei en instandhouding van de spiermassa. Eiwitten zorgen voor een goede conditie van de spieren.

De Prins ProCare Super Active is verkrijgbaar vanaf 3,90 euro per kilogram.

Bekijk hier de Prins ProCare Super Fit Hondenbrokken!

Wilt u nog betere geperste hondenbrokken dan blijft er maar 1 keuze over.

6: Renske MOP Geperst Zalm 15kg 

Renske MOP Zalm 15 kg beste geperste hondenbrokken

Een gezonde, smakelijke voeding op basis van verse zalm en rijst. De verse zalm in dit product zorgt ervoor dat de brok zeer licht verteerbaar is. Het hoge gehalte aan omega-3 vetzuren draagt bij aan een gezonde huid en een stralende vacht. Deze voeding is glutenvrij. Geschikt voor honden van alle rassen, vanaf 3 maanden

Het voer bevat geweldige grondstoffen, zie de onderstaande lijst met ingrediënten.

 • Rijk aan verse zalm
 • Tarwe(gluten)vrije receptuur
 • Hypoallergeen product / Monoprotein
 • Bevat groenten (erwten)
 • Rijk aan omega-3 vetzuren / optimale ratio omega-3:omega-6 vetzuren
 • Hoog gehalte aan lijnzaad
 • Ondersteuning weerstand (dankzij biergist)
 • Ondersteuning huid- en vachtconditie
 • Ondersteuning darmgezondheid/-functie (dankzij bietenpulp en inuline)
 • Ondersteuning blaasfunctie (dankzij cranberry)
 • Geschikt voor honden van alle leeftijden
 • Bevat organische spoorelementen, welke beter opneembaar zijn voor de hond
 • Ondersteuning hartfunctie (dankzij taurine en L-carnitine)
 • Ondersteuning vetmetabolisme (dankzij L-carnitine)
 • Helpt de geur van ontlasting verminderen (dankzij yucca)
 • Gemaakt met enkel natuurlijke antioxidanten

De Renske MOP Geperst Zalm is verkrijgbaar vanaf 4,50 euro per kilogram.

Bekijk hier de Renske MOP Geperst Zalm 15kg!

Conclusie

Geperste hondenbrokken zijn een populaire keuze voor hondeneigenaren die op zoek zijn naar een handige en duurzame vorm van hondenvoer. Hoewel ze veel voordelen bieden, zoals een complete en evenwichtige maaltijd en gemakkelijke opslag, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee gehouden moet worden, zoals mogelijke aanpassingsproblemen bij de hond en de smaakvoorkeur van sommige honden. Overleg altijd met je dierenarts voordat je beslist om te schakelen naar geperste hondenbrokken.
Ben je op zoek naar andere hondenbrokken, bekijk dan ook eens onze hondenvoer collectie.

Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →